Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Satsning på rattnykterhet

/

Bil efter bil får köra in till vägkanten längs Storgatan i Bergsjö. Polisen ber om att få se körkortet och sträcker fram en alkoholmätare till chauffören.

Annons

Den här veckan har polisen i hela Sverige en nationell vecka när det satsas extra mycket på alkohol- och drogkontroller i trafiken. Trafikenheten i Hudiksvall har all sin personal avsatt till trafikkontroller och all annan tillgänglig personal hjälper till.

– Vi ska ha så många som möjligt ute den här veckan. Det är viktigt att vi är synliga och visar att vi finns, säger Bo Wecksell, yttre befäl vid trafikavdelningen.

Trafikavdelningen i Hudiksvall och i Sandviken har fått som mål att 840 personer ska blåsa i en alkoholmätare den här veckan. Utöver det har närpolisstationerna mål som ska uppfyllas.

– Vi försöker minska rattfylleriet. De som dricker, dricker ändå. Men genom upplysning hoppas vi få folk att tänka efter och att de blir mer medvetna, säger Bo Wecksell.

Bo Wecksell poängterar att det är viktigt att polisen syns ute längs med vägarna.

– Vi kan ha trafikkontroller var som helst och när som helst. Närpolisstationerna jobbar även nätter. Och har de det lugnt så kan de ställa upp en trafikkontroll på vilken väg som helst. Vi står inte bara längs de stora vägarna.

Mer läsning

Annons