Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samlar kläder till utsatta

/

De kallar sig snöänglarna och vill hjälpa utsatta, hemlösa och de som har det svårt. Inför vintern har Malin Ericson och Sara Sjöberg startat en klädinsamling.

Annons

– Det kändes så självklart. Vi har själva haft det tajt ekonomiskt och vet hur det känns att inte få ihop till vinterkläder eller presenter, säger Sara Sjöberg.

Högar med begagnade barnkläder som ska sorteras väller över köksbordet. Inspirerade av en tjej som startat en liknande insamling i Sundsvall drog de igång facebookgruppen under hösten. Hittills har över 20 kassar med kläder, leksaker, skor, filmer kommit in och fler väntar på att bli upphämtade runt om i Nordanstig.

– Vi har fått ett otroligt gensvar och folk är väldigt givmilda. Det har kommit in mycket mer än vi väntade oss, säger Malin Ericson.

De insamlade kläderna och sakerna kommer de skicka till sjukhus, kvinnojourer, kyrkor och till de som hör av sig. Men de är noga med att inte berätta vilka som får kläderna, för ämnet är känsligt.

– Behovet är stort och det pratas mycket om det, men det syns inte alltid, säger Malin Ericson.

– Nordanstig har högst barnfattigdom i länet och det finns barnfamiljer som inte vet hur de ska få ihop julen. Kanske det här kan ge dem en liten guldkant i tillvaron, säger Sara Sjöberg.

Mer läsning

Annons