Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så tycker partierna om skolan

/

Har du ännu inte bestämt dig för vilket parti som får din röst i söndagens val? Här får du en sammanställning på vad partierna i Nordanstig tycker om skolan.

Annons

Folkpartiet: Högstadieskola på två orter.

Moderaterna lista 1: Kunskap är strukturerad i medvetandet. behållare för kunskap ska utvecklas.

Moderaterna lista 2: Förbättrad utbildning genom ett elevfokuserat arbetssätt.

Centerpartiet: Familjeklasser, entreprenörskap, innovationsteknik, kvalitétstänk i skolans inre arbete, mobbningsfri miljö, samverkan med ungdomsråd. Praktiskt gymnasium.

Socialdemokraterna: Utveckla den kommunala skolan så att personal, elever och föräldrar bör ges ett större inflytande över verksamheten. Införa nattis/helgis om behov finns.

Vänsterpartiet: För oss är det viktigt att pengarna används effektivt. Därför vill vi använda så mycket som möjligt till barnens utbildning: färre elever per lärare, fler språkval för högstadieeleverna och en engagerad och kompetent lärarkår.

Sverigedemokraterna: Långsiktlig plan för skolorna i kommunen och minimerad administration ger mer tid för undervisning.

Kristdemokraterna: Lärarna ska ha tid för varje elev. Arbetet med familjeklass kan utvecklas. Vi vill ha familjeorienterad skola. Backens skola ska vara kvar.

Miljöpartiet: Har inte svarat på frågan.

Mer läsning

Annons