Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S-kvinnor kan ta makten i Nordanstig

/
  • Hon har ännu inte sagt definitivt ja. Socialdemokraterna i Nordanstig tvivlar inte på Monica Olssons kvalifikationer att bli Nordanstigs första kvinnliga kommunalråd.
  • Och även Katarina Bylin tar klivet upp till en maktposition om S, MP och V får gemensam majoritet i Nordanstigs kommunfullmäktige.

Socialdemokraterna i Nordanstig lanserar två kvinnor, Monica Olsson och Katarina Bylin, till de främsta politiska positionerna. Om S tar tillbaka makten i höst heter Nordanstigs första kvinnliga kommunalråd Monica Olsson.

Annons

Formellt sett är inga beslut tagna internt i socialdemokraterna i Nordanstig. Valberedningen har inte avslutat sitt uppdrag och det utlysta nomineringsmötet genomförs om två veckor.

Både Monica Olsson och Katarina Bylin understryker att partiet inte låst sig för några namn. Kommunfullmäktigelistan står fortfarande öppet för namnförslag.

Katarina Bylin är sedan i våras arbetarkommunens ordförande och således partiföreträdare i Nordanstig. Hon bekräftar att man vid det senaste mötet rekommenderat ett delat ledarskap mellan henne själv och Monica Olsson.

Monica Olsson och Katarina Bylin ska bli de två parhästar som ska få vågskålen att kantra över till vänster hoppas partikamraterna. Nomineringsförfarandet väntas följa den uttalade viljan.

– Oavsett vilka namn det än blir är det hyperviktigt att vi är tydliga. Väljarna måste in tid veta vilka politiker som ska axla den tyngsta uppdragen om vi vinner valet.

– I valrörelsen 2006 var vi tyvärr inte det. Mycket olyckligt och det skapade lätt förvirring i valmanskåren. Stig Eng i Centern fick ingen utpekad motkandidat förrän i absolut sista skedet. På den fördröjningen kan vi förlorat en hel del röster, analyserar Katarina Bylin.

Monica Olsson vill helst inte kommenterar att hon aspirerar på kommunalrådsposten. Men medger att det nu är det ultimata läget för henne.

– Jag har suttit i kommunstyrelsen sedan slutet av nittiotalet. Vet vad som krävs.

 

 

Mer läsning

Annons