Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Röstabadet stängt i år

/
  • Reningsverket är för dåligt och det innebär att Röstabadet inte kan öppna till sommaren.

Röstabadet kommer inte att öppna i sommar. Harmångers IF hinner inte få några bidrag beviljade och föreningen har ingen ekonomisk möjlighet att renovera anläggningen.

Annons

– Det blir inget bad i sommar i alla fall. Hur det blir nästa år får vi se, säger Kjell Lingman, ordförande i Harmångers IF.

Miljökontorets årliga kontroller har visat att vattenkvalitén är för dålig i bassängerna. Badet har haft samma reningsanläggning sedan badet byggdes 1970. När det stod klart att reningsverket måste bytas ut ansökte föreningen om bidrag. Föreningen har själv ingen ekonomisk möjlighet att rusta badanläggningen.

– Vi kommer att få besked i fall vår ansökan hos Boverket beviljas i maj. Och beviljar de bidragsansökan säger regelverket att även kommunen kommer att bidra med 30 procent, säger Kjell Lingman.

Men även om föreningen beviljas bidrag blir tiden för knapp för att hinna byta ut reningsverket inför sommaren. Tidigast 2011 kan det bli aktuellt att öppna bassängerna igen. Campingen kommer att hålla öppet som vanligt i sommar.

Mer läsning

Annons