Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Röstabadet kommer att öppna

/
  • Harmångers IF har beviljats drygt 330 000 kronor av kommunen. Bidraget ska användas till en ny reningsanläggning på badanläggningen.

Röstabadet i Harmånger ska renoveras och Harmångers IF hoppas att bassängerna kommer att öppnas till sommaren.

Annons

– Vår förhoppning är att vi kommer kunna hålla badet öppet nästa sommar, säger Per Andersson, ordförande i Harmångers IF.

Föreningen har fått drygt 330 000 kronor i bidrag från Nordanstigs kommun för att kunna investera i en ny reningsanläggning. Den nuvarande anläggningen har dömts ut av miljökontoret och föreningen har tvingats hålla badet stängt de senaste två åren.

– Vi hoppas att många kommer vilja vara med och hjälpa till för att få badet levande igen. Hela kommunen tjänar på att vi har ett utomhusbad här, säger Kalle Willing som kommer att vara projektledare för renoveringen av badanläggningen.

Förutom en ny reningsanläggning måste föreningen göra flera reparationer och underhåll av anläggningen. Duschutrymmen har försetts med klinker och campingstugor har målats under sommaren.

– Vi hoppas att vi kommer kunna återinvestera i anläggningen med det som vi får in från campingen och badet i framtiden, säger Kalle Willing.

– Flera barnfamiljer har hört av sig och vill vara med och hjälpa till med renoveringen. Det är viktigt att många ställer upp för bidraget vi fått täcker bara materialkostnaden till reningsverket, säger Per Andersson.

På området har föreningen 13 stugor, med fyra bäddar i varje stuga. Och det finns uppställningsplatser för husvagnar och husbilar. På området finns det även bland annat en boule- och tennisbana. Campingen har haft öppet trots att badet har varit stängt de senaste två åren. Men Per Andersson berättar att besöksantalet till campingen nästan halverats under den tiden.

– Det är väldigt viktigt att vi får liv och rörelse här igen, säger Per Andersson.

– Och det är också viktigt för kommunen och möjligheterna till simundervisning ökar. Vi hoppas även att badet kan göra att vi fångar upp turister som är på väg genom kommunen, säger Kalle Willing.

Mer läsning

Annons