Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Riksdagsman uppsagd från sitt vanliga jobb

/
  • – Tyck inte synd om mig. Jag blir inte ställd på bar backe, säger Per Svedberg som inte behöver uppsöka arbetsförmedlingen före september 2010.

Riksdagsmannen Per Svedberg (S) är uppsagd. Hans tjänst på Komvux i Bergsjö dras in. – För mig är det ingen katastrof. Jag klarar mig. Det är värre för alla andra i kommunen som riskerar att förlora sina jobb, säger han.

Annons

Socialdemokraten Per Svedberg är starkt kritisk till att regeringen strypt bidragen till den kommunala vuxenutbildningen och tvingat kommunerna att rusta ner och skära i organisationen.

– Nu får jag själv känna av effekterna av den politik som jag angripit som oppositionspolitiker, konstaterar han.

Per Svedberg beviljades tjänstledigt när han valdes in i riksdagen hösten 2006. Han har nu drygt ett år kvar på sitt mandat.

– Väljarna bestämmer om jag får fortsätta. Jag har dock meddelat vår valberedning att jag kandiderar, förklarar han.

Men om den rikspolitiska karriären ofrivilligt avbryts, ja då har inte Per Sedberg längre sitt gamla jobb på komvux i Nordanstig att falla tillbaka på.

– Nordanstigs kommun skriver i ett brev att jag sägs upp på grund av arbetsbrist. Det är inget att säga om. Kommunerna tvingas till nedrustningar. Både elever och personal drabbas.

Per Svedberg anställdes 1999. Han sysslade med rekrytering, coachning av elever och ledde samverkansprojekt med kommunens företag.

 

Mer läsning

Annons