Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ridskola stöttar sina medlemmar efter allvarlig hästolycka

/

Efter den allvarliga ridolyckan på ridklubben i Gnarp samlas medlemmarna för att prata och stödja varandra.

Annons

Ridklubben har bjudit in medlemmarna till en träff på fredagskvällen för att prata om det som har hänt.

– Det är en fruktansvärd händelse för de drabbade. Det är viktigt att bara träffas och få möjlighet att prata om det som har hänt, säger Marianne Smed från kommunens POSOM-grupp.

Läs mer: Ung flicka allvarligt skadad i hästolycka

Det var på torsdagskvällen som en olycka inträffade på Gnarps ridklubb. En flicka i tonåren ska enligt polisen ha gått omkull med sin häst och blivit klämd. Enligt uppgifter från landstinget skadades flickan allvarligt. Hon fördes med ambulans till Hudiksvalls sjukhus, men flyttades under kvällen till ett annat sjukhus.

På fredagen gick ridklubben ut med information till sina medlemmar att de bjuder in till en träff på fredagskvällen. Svenska ridsportförbundet kommer ha en representant på plats, en person från Svenska Kyrka kommer vara med och personal från räddningstjänsten som deltog i insatsen på torsdagskvällen kommer vara där.

– Vi vet av erfarenhet att det kan kännas bra att få prata med de som har arbetat under räddningsinsatsen. Vissa av ungdomarna har sett räddningsarbetet och det är bra att de har möjlighet att ställa frågor, säger Marianne Smed.

Mer läsning

Annons