Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ridklubbar fick julklapp

/
  • Ordföranden Martin Åslin i Norra Hälsinglands Hästavelsförening delar ut 5000 kronor vardera till Nordanstigs fem ridklubbar. De som tar emot pengarna är Catarina Westrin Bergsjö rid- och körklubb, Carina Widlund Hassela rid- och körklubb, Hanna Karin Berglund Harmånger ridklubb, Maud Lööf Jättendals ridklubb och Helena Hassel Gnarps ridklubb.

Hästavelsföreningen i Gnarp gav en fin julklapp till Nordanstigs fem ridklubbar på måndagen.

Annons

För över 75 år sedan gick bönderna i Gnarp, Bergsjö, Jättendal, Harmånger och Hassela ihop och bildade Norra Hälsinglands hästavelsförening. De ville förbättra de nordsvenska hästarna på gårdarna och ordna gemensamt hingstbete åt unghästarna.

Nu har Åsa Wassberg köpt Hästfarmen med betesmarker och föder upp köttdjur och har 14 hästar. Hon är också med i styrelsen för hästavelsföreningen.

Avelsföreningens styrelse har nu beslutat att skänka bort en del av avkastningen till Nordanstigs fem ridklubbar. På måndagskvällen samlades representanter för ridklubbarna i Berggården i Gnarp för att ta emot 5000 kronor vardera av ordföranden Martin Åslin.

Harmångers ridklubb köper en ponny för ungdomsverksamheten för sitt bidrag. Klubben representerades av Hanna-Karin Berglund och Anna-Lena Arousell Berglund. Klubben har 35 medlemmar och tre egna hästar med stall och ridbana.

Hassela rid- och körklubb har 20 medlemmar som använder en gemensam ridbana och körbana. Carina Widlund är ordförande.

Josefin Stolt och Catarina Westrin representerade Bergsjö rid- och körklubb som har 20 medlemmar. Pengarna ska användas till belysning av ridbanan.

Gnarps ridklubb är störst i nordanstig med 120 medlemmar, 10 klubbhästar, ridhus och lektioner flera gånger i veckan. Ordförande Helena Hassel drömmer om att få installera en luftvärmepump för att kunna minska elkostnaderna.

Jättendals ridklubb har också många hål att stoppa i. Maude Lööf representerade klubbens 40 medlemmar. I Jättendal finns det 40 medlemmar och de disponerar klubbhus och ridbana.

Mer läsning

Annons