Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rektor beskylls glömma Backens

/
  • – Hon är aldrig här numera. Kritik från personal på Backens mot rektorn Eva Klang. På fullmäktige kom synpunkten via en representant från föreningsalliansen i Harmånger/Stocka/Strrömsbruk
  • Skolchef Eva Fors tillbakavisar bestämt kritiken mot sin rektor i Harmånger:– Hon är inte mer borta från skolan än vad som är normalt för kurser och rektorskonferenser.

De två högstadierektorerna Eva Klang, Backens skola och John-Martin Forsman, centralskolan i Berghsjö, ägnar just nu och framöver mycket tid åt projektet Framtidens skola i Bergsjö.

Nu kommer kritik från personalen att det vardagliga operativa arbetet ställs på undantag.

Annons

Personal och föräldrar på Backens skola upplever att rektorn i Harmånger prioriterar det arbetet mer än att vara närvarande chef och handledare. Linda Anderton en av de drivande i föreningsalliansen har fångar upp personalens synpunkter. Hon framförde dem i samband med att hon gav bakgrunden till fråga på fullmäktiges frågestund.

Man befarar att elever som nu går i klass 7, 8 och 9 lämnas i sticket.

Förvaltningschefen AnnKristin Elfvendahl och skolchefen Eva Fors har inga sådana signaler. Under samverkansmötet kom det inte ett knyst från de fackliga organisationerna om något pyrande missnöje.

– Eva Klang gör ett mycket bra och engagerat arbete på Backens. Hon skulle inte svika sin skola ett ögonblick, säger en lätt upprörd Eva Fors.

Mer läsning

Annons