Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regnrocka-country-billy med fullt ös på scen och från himlen

/
  • Regnet det bara öste ner på torsdagskvällen.
  • Ända från Åsele – 30 mil från Bergsjö – hade rockabillytjejen Evelina Bäck kommit för att se och höra sina favoritartister.
  • En och annan entusiastbil hade parkerats utanför parkgrinden, men något läge att cabba ner var det ju inte.
  • Anna-Lena och KG Bäckman lovar mer rockacountrybilly framöver.
  • – Nästan som å vare hemme, sa värmländska Erika Jonsson om att stå på Hundskinnets scen.
  • Kanske finns det rätt och fel kläder, och inget dåligt rockacountrybilly-väder – publiken höll i alla fall ut.
  • Avslutningsvis var det dags för Sveriges rockabillydrottning Eva Eastwood att göra entré. FOTO: KG BÄCKMAN

Det var inte bara the Neighbours, Erika Jonsson och Eva Eastwood som öste på under torsdagens Rockacountrybillyevening i Bergsjö – även regnet hade bokat in en helkväll på parken.

Annons

Svensk sommar är kort, och mycket regnar bort – men inte publiken på torsdagens Rockacountrybilly-evening i Bergsjöparken Hundskinnet.

Se mer från Bergsjöparken – i veckan avslutades en danskurs i rotundan .

The Neighbours inledde med en rejäl dos country, och publiken, som ökade försiktigt under kvällens lopp, dansade loss framför scenen. Därefter blev det både Erika Jonsson och Eva Eastwood innan torsdagskvällen blev till fredagsmorgon.

En och annan besökare hade verkligen anammat rockabilly-temat, och kom glidande i entusiastbilar, med hår och kläder stylade aftonen till ära. Ytterligare andra körde cowboystuk med boots och rutig skjorta medan somliga tog det säkra före det osäkra, svepte in sig i prassliga regnkappor och höll takten med uppfällda paraplyer i det tätnande regnet.

– Vädret är som det är, och vi kommer igen nästa år med mer Rockacountrybilly, både här och på gården, lovar Anna-Lena och KG Bäckman, som avslutar sin somriga musiksatsning den 27 augusti, då Hälsingefyr är lyskvällsgäster på scenen på Lars Daniels Lantgård i Älgered .

Mer läsning