Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rätten sammanträdde utan åtalad

En Stockabo brände av fjolårsgräs. Men vinden drev elden mot grannfastigheten, och en intillboende larmade 112. Mannen åtalades, men uteblev från rättegången på tisdagen.

Annons

Stockabon, en man i 55-årsåldern, tog den 1 maj i fjol fram sin trädgårdsslang och satte igång med gräsbränningen. Framåt 11-tiden upptäckte en intillboende rökutveckling på andra sidan vägen och att elden spred sig snabbt över gräset, i riktning mot grannfastigheten, där en äldre dam bodde. Han slog larm.

Räddningstjänsten anlände, och släckte elden, som var på god väg att spridas till 55-åringens uthus och till en grannes uthus ett par meter bort. Även polis tillkallades.

Händelsen polisanmäldes med rubriceringen allmänfarlig vårdslöshet. Mannen var enligt anmälan alkoholpåverkad och hans oaktsamhet med eld innebar fara för annans egendom. 55-åringen åtalades, men kom inte till tingsrätten på tisdagen.

Det gjorde däremot vittnena, vars uppgifter var tämligen samstämmiga: Stockabon hade varit berusad, aggressiv och ville inte alls förstå varför en insats var nödvändig. Inget av vittnena trodde heller att mannens trädgårdsslang skulle räckt till för att släcka gräsbranden som spred sig.

Åklagaren yrkar på dagsböter, dom meddelas 29 februari.

Mer läsning

Annons