Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Råsjöstafetten bjöd på favorit i repris

/
  • Gottfrid Sköldunge, tre år, sprang 400 meters loppet för andra året i rad.
  • Nordanstigs FI Herrar 2 från vänster Jonas Långberg, Linus Persson och Victor Brunholtz, tillsammans över mållinjen, lyckades upprepa fjolårets seger.
  • André Myhrer växlar till lagkompisen Filip Forsman i Bergsjö Hassela Alpina lag som slutade tvåa.

Favorit i repris blev det när Nordanstigs FI Herrar 2 vann årets upplaga av Råsjöstafetten. Ett lag som hade en klar ledning från start till mål och vann med dryga två minuter över tvåan där hemmasonen André Myhrer ingick.

Annons

Femtiofyra barn upp till tio år inledde Bergsjödagens löparfest med sitt 400 meters lopp, som startade vid ICA på Storgatan mot blomsteraffären för att sedan vända tillbaka. Alla ivrigt påhejade av nära och kära. I mål väntade en plakett och en festis som pris.

Därefter tog Råsjöstafetten vid och i årets upplaga deltog 33 tremannalag i fyra olika klasser. Det blev en sevärd stafett även om fjolårets segrare Nordanstigs Friidrott Herrar 2 hade en betryggande ledning från start till mål. Där ingick Victor Brunholtz, Jonas Långberg och Linus Persson.

Victor Brunholtz förbättrade fjolårets tid med nästan exakt en minut. Total segrade laget på 32.22, följt av Bergsjö Hassela Alpina lag där OS-medaljören André Myhrer startade som förste man.

– Det finns inget syre, sa en trött men glad André Myhrer i mål som efter att han pustat ut berättade att han sprungit Råsjöstafetten som liten, men att det på senare år alltid krockat med träningsläger utomlands.

– Jag brukar vara på träningsläger på Nya Zeeland vid den här tiden annars, men förbundet har lite knackigt med pengar så nu är det Europa och annat upplägg. Och i år är det bra tajmat för min del, sa André som blev näst bäste man i laget, slagen med sju hundradelar av lagkompisen Tommy Bylund på tiden 11.11.

Det blev även en favorit i repris på damsidan där Nordanstigs Friidrott tog hem segern. I de två yngre klasserna vann Nordanstig flickor 16 och HIF segrade bland pojkar 16.

Mer läsning

Annons