Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rånarna misstänks för mordförsök

/

(UPPDATERAD 11:44) Ett väpnat rån inträffade på onsdag kväll i en privatpersons bostad, med tillhörande företag, i Nordanstig. En av de boende i huset kedjades fast med handbojor och en annan man besköts i samband med rånarnas flykt.

Annons

Enligt polisen har tre personer trängt sig in i bostaden under onsdagskvällen. Där hade de hotat med vapen. Tre personer var hemma i huset när rånet inträffade; en 60-årig man, hans fru och ytterligare en närstående. Den 60-årige mannen som bor i huset blev fastspänd med handbojor.

Av någon anledning avbröt de tre personerna rånet, och det är osäkert om de fick med sig några pengar. Rånarna gav sig av norrut i ett fordon. En 32-årig man, som följde efter rånarna, blev beskjuten med skarpladdat vapen, och då avbröt han förföljandet. Enligt uppgifterna från polisen blev ingen person fysiskt skadad. Ingen är ännu gripen för brottet och polisen har i nuläget inga misstänkta. Men rånarna misstänks för grovt väpnat rån och för mordförsök.
En bil har hittats utbränd efter länsväg 305 mellan Hassela och Stöde, strax söder om Viggsjön. Bilen misstänks vara rånarnas flyktbil och platsen har spärrats av i väntan på att polisernas tekniker ska genomföra en teknisk undersökning.

Ett tiotalpoliser spanar just nu efter rånarna och arbetar med att säkra spår i Gävleborg och Västernorrland. Polisen har också genomfört ett antal förhör.

 

Mer läsning

Annons