Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rånarna lämnade flera spår

/
  • Polisens tekniker undersökte under gårdagen den utbrände bilen längs väg 305 strax söder om Viggsjön.

Under torsdagen undersökte polisens tekniker den flyktbil som rånarna tros ha använt. Och polisen har kunnat säkra flera spår efter rånarna.

Annons

Flyktbilen hittades på en avfartsväg till väg 305 mellan Hassela och Stöde strax söder om Viggsjön. Polisens tekniker undersökte under torsdagen platsen, och de kunde säkra flera spår. Flera skoavtryck har säkrats i snön kring bilen och längs väg 305. Polisen har även säkrat fotavtryck av en person som har gått barfota på platsen.

– Dessa spår kan vi använda oss av när vi får en misstänkt person, då kan vi jämföra med skor och sådant vi hittar vid en eventuell husrannsakan, säger Josef Wiklund, chef för brottsförebyggande enheten norra Gävleborg.

Under torsdagen var ett stort område kring den utbrände bilen avspärrat och en polispatrull fanns vid platsen tills dess att teknikerna anlände vid lunchtid. Polisen hoppas finna fler spår efter en noggrann genomgång av den utbrände bilen.

– Det kommer att ta ett par dagar att gå igenom bilen och få eventuella bevis analyserade. Trots att bilen är utbränd kan det finnas många spår kvar. Därför är det viktigt att den undersöks ordentligt, säger Josef Wiklund.

Ungefär 10 tekniker arbetade med rånet under gårdagen, det genomfördes teknisk undersökning både kring den utbrände bilen och vid fastigheten där rånet genomfördes.

Mer läsning

Annons