Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Raketstart för lokalt omsorgsbolag

/
  • På rask marsch framåt.  Fr.v Anita Andersson,54 år, Jennie Sanchez, 29 år, och Eva Gottvall-Bruno, 53 år, är själva förundrade över expansionstakten.

Kometföretaget Mitt Liv Omsorgsspecialisten marscherar mot nya uppdrag.
Efter ett halvt års existens har ägartrion femton tillsvidareanställda och fyra till på gång. Plus ett försvarligt antal inhoppare.
– Blir vi godkända för hemtjänst börjar vi omgående rekrytera undersköterskor, säger Eva Gottvall-Bruno.

Annons

Tillsammans med Jennie Sanchez och Anita Andersson delar hon ägarskapet och ledarskapet broderligt, om uttrycket tillåts. Ingen är utpekad VD i bolaget.

Just nu utgör personlig assistans huvudsysslan. Mycket av assistansverksamheten i Nordanstig sker redan i privat regi och under hösten läggs all den återstående kommunala ut. Mitt Liv hoppade på tåget.

Eva Gottvall-Bruno förklarar att assistansen kompletteras med hemservicetjänster. Den ligger utanför ramen för biståndsbedömd hemtjänst och subventionerade taxessystem. Beställaren av städning, fönsterputs eller gräsklippning kan dock hoppas på så kallat Rut -avdrag.

Tala om god timing. Det privata och lokalt förankrade Mitt Liv etablerades i förlig vind både i kommunen och i samhällsdebatten. Valfrihetstänket i omsorgspolitiken drar fram som en präriebrand. De tre före detta kommuntjänstemännen behöver inte frukta att få svekdebatt på halsen, när de nu går ut i en konkurrens med sina tidigare arbetsgivare och kolleger.

De har mötts av förståelse och inte så lite beundran för att de tog steget ut i något som kunde vara ett gungfly.

– Våga man inte pröva så lyckas man inte heller, konstaterar Eva Gottvall-Bruno och får medhåll av sina två partners i aktiebolaget.

Mot vad som tidigare planerats öppnas nu hela den yttre hemtjänsten i kommunen för valfrihet. Alla som i frastiden beviljas omsorg i hemmet får välja vem som ska utföra den. De som redan är inne i rullorna får chans att byta.

Mitt Liv förbereder nyanställningar:

– 35 har redan ringt och förhört sig innan vi annonserat om det, säger Jennie Sanchez.

Mer läsning

Annons