Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pulversläckare till alla

Nordanstigs Bostäder kommer under året att sätta in pulversläckare i samtliga lägenheter.
– Vi måste vara ett gott exempel, säger Richard Brännström, vd Nordanstigs Bostäder.

Annons

Bostadsbolaget har ungefär 720 lägenheter i kommunen och alla kommer i år att utrustas med pulversläckare. Satsningen görs tillsammans med Länsförsäkringar som kommer att stå för en del av kostnaden.

– Troligen kommer det att bli en kostnad på ett par hundra tusen för pulversläckarna. Vad jag vet så blir vi det första allmännyttiga bolaget att införa det här, säger Richard Brännström.

Pengarna tas från potten på ungefär 4,5 miljoner kronor som ska gå till underhåll av fastigheterna. Men enligt Richard Brännström kommer det knappt att märkas för hyresgästerna.

– Det kan bli en fördröjning av byte av tapeter till exempel på upp till ett år. Men det är en självklarhet att säkerheten måste gå i första hand, och det vore konstigt i fall vi inte lägger en del av pengarna på brandskyddsarbete, säger Richard Brännström.

Nordanstigs Bostäder bedriver en informationskampanj tillsammans med räddningstjänsten för att ge hyresgästerna större kunskap om brandfaror och hur man ska agera om det börjar brinna. Statistik från räddningstjänsten visar att små bränder kan släckas med pulversläckare och på så vis minskas riskerna för en större brand.

– Det är egentligen småpengar det handlar om. Så frågan är ju egentigen varför man inte sätter in pulversläckare i lägenheterna. Efter att ha fått information från räddningstjänsten blev det naturligt och självklart att vi ska utrusta lägenheterna med pulversläckare, säger Richard Brännström.

Mer läsning

Annons