Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Posten överger Bergsjö för Hudik

/
  • Efter drygt fyrtio år i samma byggnad avrustar Posten i Bergsjö.
  • 2002 flyttades brevbärarna i östra delen till en kommungemensam bas i centrala Bergsjö. Knappt tio år senare läggs den ner.

Posten lägger ner i Bergsjö.

Brevbärarna ska utgå från Hudiksvall och kanske i viss mån Sundsvall.

– Vi accepterar inte att den för människor på landsbygden så viktiga lantbrevbärarservicen försämras.

Annons

BERGSJÖ

– De är tufft för en liten landsbygdskommun som får betala ett högt pris. På lång sikt leder det till utflyttning när arbetstillfällen försvinner, säger Stig eng.

Han har efterlyst mer kött på benen från Posten ledning. I dagarna ska han och kommunchef Kerstin Oremark träffa företrädare för distrikt i Hälsingland.

Posten lär inte backa. En stängning av brevbärarbasen i Bergsjö är ett huvudspår när Posten ser över sin organisation.

Distriktschef Anders Öhman i Hudiksvall vill inte beteckna Bergsjös öde som beseglat. Utan beskriver det som en möjlig åtgärd av flera för att klara hem sparkravet.

– Våra kunder ska få sin post och sina paket utdelade under dagen som tidigare. De ska inte märka någon försämring, förklarar han.

På basen vid Stationsgatan i Bergsjö jobbar idag tolv tillsvidareanställda som alla berörs. Förhandlingar med brevbärarnas fackförbund Seko är inte påbörjade.

I Nordanstig finns en så kallad stadsbrevbärarlinje. Den gör i centrala Bergslö. Övriga tio linjer i kommunen körs som lantbrevbärarlinjer.

Sammanslagningen kan leda till att tjänster försvinner. Om alla de tolv anställda har brevbärarsysslan efter omstruktureringen är inte klart enligt Anders Öhman.

Det är inte givet att samtliga nuvarande postlinjer i Nordanstig kommer att utgå från Hudiksvall. Brev och paket till Gnarp kan slutsorteras och köras ut från Sundsvall. Det gäller också Hasselaadresserad post.

Mer läsning

Annons