Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Posomgrupp måste fungera

/
  • Stig Eng, (C), vill formera en Posom-grupp i Nordanstig.

Vid den svåra trafikolyckan i Gnarp var det oklart vilka som kan ta hand om närstående. Detta måste skötas bättre, anser Stig Eng, som vill få en Posom-grupp på plats.

Annons

Efter trafikolyckan på Norrfjärdsvägen den 29 maj, då två ungdomar miste livet, stöttade Svenska kyrkan och räddningstjänstpersonal anhöriga och kamrater till de drabbade. Men det var tämligen oklart vilken kommuntjänsteman som kunde nås en fredagskväll, angivet nummer gick till en telefonsvarare.

Nu har vikarierande kommunstyrelseordförande Stig Eng, (C), skrivit till kommunchef Fredrik Pahlberg och påpekar att en så kallad Posom-grupp (Psykiskt och socialt omhändertagande) bör formaliseras, där bland annat räddningstjänsten ska ingå.

"Jag föreslår att ledningsgruppen vid sitt nästa möte tar fram en sammankallande kontaktperson och ledamöter till en Posomgrupp" skriver Eng, som vill ha en person från Harmånger-Jättendal-Gnarps pastorat, samt en från Bergsjö-Hassela pastorat, i gruppen, liksom kommuntjänstemän och sjukvårdspersonal.

– Vi klarade uppdraget bra den här gången, men en sådan här grupp bör formeras. Någon kommuntjänsteman bör alltid vara tillgänglig och kunna svara, och ledamöter i gruppen ska ha lämplig kompetens för de behov som kan uppstå, säger Stig Eng.

Mer läsning

Annons