Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Positivt för hyreskampanj

/
  • Richard Brännström är nöjd med hyreskampanjen som resulterat i att antalet tomma lägenheter minskat från 37 till 12 stycken.

Nordanstigs Bostäders hyreskampanj för att locka fler hyresgäster har slagit väl ut. Bolaget har endast tolv tomma lägenheter i Nordanstig i dagsläget.

Annons

– Kampanjen har slagit väldigt väl ut, säger Richard Brännström, VD Nordanstigs Bostäder.

Vid årsskiftet gick bostadsbolaget ut och erbjöd hyresfria månader i fall man valde att flytta till en av deras lägenheter i kommunen. I Hassela får man bo gratis varannan månad i år. Och på övriga orter i kommunen får man gratis hyra var tredje månad under 2010.

– Vi hade totalt 37 tomma lägenheter innan det här erbjudandet. Nu har vi tolv vakanser kvar i hela kommunen. Och det är väldigt bra siffror, säger Richard Brännström.

Bostadsbolaget har ungefär 720 lägenheter utspridda i kommunen. Många av lägenheterna har under längre tider stått outhyrda. Svårast har det varit att hyra ut lägenheterna i ytterområdena i kommunen. Hassela har varit den svåraste orten att locka nya hyresgäster till. Vid årsskiftet var det tolv lägenheter som stod tomma på orten, bortsett från det lägenhetshus som ska byggas. Nu har bolaget fyra vakanta lägenheter i Hassela.

– I Hassela har vi sällan haft så få lägenheter tomma som vi har nu. Så det är riktigt bra, säger Richard Brännström.

Mer läsning

Annons