Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Populärt med konst i Stocka

/

Pråmen i hamnen i Stocka har varit full av konstverk under sommaren. Konstnärerna har avlöst varandra för att få visa sina konstverk.

Annons

– Det är riktigt roligt och spännande att få visa sina tavlor, säger Gunilla Blom som gör sin andra utställning någonsin.

I Stocka har hon sällskap av fotografen Ida Vendell och Karl-Ivar Svedin som visar sina tavlor som är målade i oljeakryl. Gunilla Blom målar mest i akvarell och akryl.

– Det är roligt att det är lite olika saker som visas nu. Vi hoppas att det ska finnas något för alla som kommer hit och tittar, säger Gunilla Blom.

En del av besökarna kommer in och går ett snabbt varv och ser på tavlorna. Andra besökare blir kvar länge och ställer frågor kring konstverken.

– Någon av oss som ställer ut är här varje dag. Det är roligt att få höra vad folk tycker om mina tavlor, både positiva och negativa kommentarer. Jag målar när jag får lust och andan fyller på. I bland går det jätte fort och i bland får jag hålla på ett tag för att få det klart, säger Gunilla Blom.

Det är Stocka hamnförening som ansvarar för Pråmen och sjöbodarna nere i hamnen. För tredje året i rad låter de konstnärer ställa ut.

– Vi har riktat in oss på lokala konstnärer i första hand. När de här plockar ned sina tavlor kommer vi visa gamla fotografier från Stocka, säger Janet Heinonen som varit med och sett till att konstsatsningen har blivit av. Och en fortsättning lär det bli nästa år.

– Vi räknar med att vi kommer ha konstnärer här nästa år också, vi fortsätter så länge som vi orkar, säger Janet Heinonen.

– Det betyder mycket att vi kan ställa ut så här. Det är bra att man får möjlighet att visa att man håller på och att man måste satsa på kulturen. Det är viktigt att alla kan få möjlighet att ta del av kultur. Och det behöver inte alltid vara så märkvärdigt bara för att det är kultur, säger Gunilla Blom.

Mer läsning

Annons