Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Populära Högskampen för 12:e året

/
  • I gurkstaffeten gäller det att knipa med benen. En gurka placeras mellan låren och sen gäller det att springa. Mariana Westerberg var med och såg till att laget Tobbes huliganer tog en andra plats i grenen.
  • Sju lag gjorde på lördagen upp om den eftertraktade vandringspokalen. Finalen avgjordes enligt tradition genom dragkamp. Innan dess hade de bästa lagen möts i en stångfajt.
  • Tony Persson gav allt för att försöka knipa grensegern i gurkstaffeten till laget Tobbes huliganer. Men laget fick nöja sig med en andraplats i grenen.

Uppgörelsen i den 12:e Högskampen blev lika hård som tidigare år. Sju lag gjorde i år upp om vandringspokalen och guldhattarna som delades ut till segrarna.

Annons

Högens Samhällsförening har under tolv år anordnat byakampen.

– Många är med varje år, men det tillkommer ett par yngre för varje år. Det är en folkfest för hela byn, säger Mats-Ove Ädel från Högens Samhällsförening.

Sju lag gjorde på lördagen upp i fem olika grenar som sedan avslutades med final i dragkamp. På kvällen fortsatte folkfesten med grillning och dans till livebandet Elise and forty years later.

Mer läsning

Annons