Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiker mötte ungdomarna

/
  • Mimmi Ingelman Åslund är med i ungdomsrådet och även elevrådsordförande på Bergsjö centralskola.
  • Som en start i ett utbyte mellan politiker och ungdomsrådet, träffades de på Bergsjö centralskola för att lyssna till varandras tankar och önskemål.

Ungdomar från ungdomsrådet i Nordanstig mötte på torsdagen politiker på Centralskolan i Bergsjö. Mötet skedde på de ungas nivå och politikerna tog med sig en del viktiga frågor med sig därifrån.

Annons

Initiativet till ett möte mellan ungdomsrådet och politikerna i Nordanstigs kommun kom från båda parter. För att försöka starta en dialog mellan dem båda.

Representanter från Nordanstigs kommun var, Monica Olsson (S), Mona Franzén Lundin utvecklings och kvalitetschef, Annelie Larsson (S), kommunchef Kerstin Oremark, förvaltningschef Annkristine Elfendal och kommunalrådet, Stig Eng, (C).

Från ungdomsrådet kom nio elever, främst från Bergsjö Centralskola. Även ungdomssamordnare Anette Åström och Kicki Källström-Gernes som jobbar med ungdomsrådet.

Kommunstyrelsen har som mål för 2009 att inrätta ett ungdomsråd i kommunen som följer målplanens formulering. Kerstin Oremarks förhoppning är att även äldre ungdomar ska vilja vara med.

Diskussionerna kanske inte handlade om det som politikerna hade tänkt sig men ungdomarna fick svar på sina frågor och en möjlighet att göra sig hörda när det gällde ämnen som handlade om skolan.

Mer läsning

Annons