Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Poliskontroller att vänta

/
  • Stefan Trönnhagen ogillar trafikanter som
  • Bilföraren som krockade med en lastbil på tisdagen fick föras till sjukhus.

Omdirigeringen av E4-trafiken ger trafikfarliga konsekvenser, inte minst i tätorterna längs den påbjudna, alternativa vägsträckningen.

Annons

På tisdagen inträffade en trafikolycka vid Jättendal, då en personbil skulle köra ut på E4. En äldre man skadades allvarligt och fördes till sjukhus. Om kollisionen kan kopplas till trafikomläggningen som inleddes förra veckan är ovisst, men polisassistent Stefan Trönnhagen, utesluter inte att det blir missförstånd i fråga om vilka fordon som har stopplikt då körfält är avstängda.

E4-trafiken leds om både i söder- och norrgående riktning och många förare tar stora risker för att "köra in" tid de förlorar på omläggningen – hur ser ni vid Polisen på det?

– Vi har kontaktat Trafikverket och påtalat att det bör läggas farthinder i de tättbebyggda områdena. På vissa håll har "ribbor" lagts ut i ett körfält – men det gör att chaufförer bara kör över i motsatt körfält och tar sig förbi, vilket ökar olycksriskerna.

Blir det några fartkontroller?

– Trafikavdelningen har trafiksäkerhetsvecka den här veckan, och de kommer att prioritera tillsynen på de sträckor där trafik nu leds om, så sannolikt kan det bli poliskontroller av olika slag på de olika sträckorna.

Mer läsning

Annons