Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen efter branden i Yttre: "Vi har inte en klar bild över vad som har hänt"

Polisen inledde sin tekniska undersökning av brandplatsen i Yttre, Bergsjö, där en person hittades död på onsdagseftermiddagen.

Annons

Polisen rubricerar än så länge händelsen som mord och mordbrand, men det kan ändras efter den tekniska undersökningen.

– Vi har i det här läget ingen misstänkt och det är polisen som leder undersökningen, säger Mikael Hedström som är polisens presstalesman.

Läs även: Polisen undersöker brandplatsen: "Vi har ännu ingen misstänkt"

Polisen har inlett sin tekniska undersökning av brandplatsen i Yttre, Bergsjö, där en person hittades död efter brand i ett fritidshus.

Polisen rubricerar fortfarande händelsen som mord och mordbrand, men det kan ändras efter den tekniska undersökningen. Brottsrubriceringen ger polisen utökade möjligheter att utreda händelsen och den kan komma att ändras senare.

– Vi har i det här läget ingen misstänkt och det är polisen som leder undersökningen, säger Mikael Hedström som är polisens presstalesman.

Läs även: Polisen osäker på antal offer i branden i Nordanstig: "Vi har inte varit in i bilen eller fastigheten"

Under torsdagen tvingades teknikerna avbryta den tekniska undersökningen av fastigheten eftersom det fanns glödhärdar i trossbottnen som flammade upp. Norrhälsinge räddningstjänst kallades därför in för eftersläckning.

– Vi ville inte bryta upp för mycket under släckningsarbetet i onsdags för att underlätta den tekniska undersökningen, berättar insatsledare PA Ekvall.

Men undersökningen så här långt visar inte att det finns ytterligare dödsoffer inne i byggnaden. Däremot är inte den person som hittades död i bilen identifierad ännu. Det måste göras av rättsläkare.

– Men vad vi vet, är att bilens ägare är en 73-årig man som saknas och vi har informerat den saknade mannens anhöriga, säger Mikael Hedström vid Gävleborgspolisen.

På grund av den uppblossade branden kommer den tekniska undersökningen att fortsätta under fredagen och brandplatsen kan bli avspärrad fram till måndagen

Läs även: En död efter villabrand – polisen misstänker mord

Mer läsning