Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Plyfa till frontalangrepp mot tidigare anställd

/
  • – Det får gärna startas nya fanérfabriker. Men det ska ske med sunda metoder och rent spel. Jussi Juselius är upprörd över vad som skett i Edsbyn.

Plyfa AB:s styrelseordförande Jussi Juselius går till skarp kritik mot sin tidigare medarbetare Per Mårtensson, numera fabrikschef på nystartade E-Ply AB i Edsbyn

– Jag är oerhört besviken på honom. Han har trotsat all moral och etik. Han har gått bakom vår rygg och omsatt industrihemligheter från Plyfa i ett konkurrerande företag.

Annons

Plyfas ledning kritiserar nu öppet delägaren i E-ply Edsbyns Plywood AB, Per Mårtensson. Han har tio års förflutet som platschef för den tidigare Plyfafabriken i Edsbyn. Den tillverkning som han och Västeråsföretagaren Mikael Heldén startat om på nytt i samma lokaler och med restaurerad maskinpark, består av både fanér och plywood.

Plyfa hävdar att Per Mårtensson betett sig ohederligt. Innan han slutade upplystes han om att tillägnade kunskaper om fanértillverkningen inte fick föras vidare. Då han satt både i ledningsgrupp och i Plyfa Plywoods bolagsstyrelse hade han total insyn och delaktighet i allt som hände. Han hade tillgång till kund - och leverantörsregistret ,som är bolagets egendom. Marknadskontakter och kontakter med råvaruleverantörerna från Plyfasejouren använder han nu i direkt konkurrens. Allt enligt plyfaledningen i Hassela.

– Han var vår man. När vi investerade och byggde upp den nya produktionsanläggningen blev han ständigt uppdaterad och fanns ofta på plats här i Hassela. Det känns fruktansvärt att veta att han illojalt agerar mot oss på en just nu mycket begränsad kundmarknad, kommenterar Jussi Juselius.

Han påpekar att Plyfa har utvecklat faneret. Resultatet tillhör därför bolaget. Något som E-Ply i Edsbyn helt blundat för när de plagierar receptet .

Fabrikschef Per Mårtensson ,som stått mest i skottgluggen, gick inte att nå igår. VD:n Mikael Hedlén med kontor på sitt företag i Västerås, svarar motvilligt. Han undrar om det inte råder fri konkurrens och fri företagsamhet i Hälsingland. Han tycker att Plyfa ska lösa sina problem utan att skylla över på andra.

Mikael Hedlén gör några jämförelser:

– Ica - handlaren i Edsbyn lägger sig inte i vad Konsum gör. Volvo har inga synpunkter på vad Saab sysslar med.

Mer läsning

Annons