Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pengasamlare under falsk flagg

En varning utfärdas nu, om en falsk valarbetare som ringer upp människor för att samla pengar till valkampanjen.

Annons

En äldre dam i Gnarp blev häromdagen uppringd av en man som sa sig vara från Folkpartiet. Han undrade om inte damen hade lust att skänka pengar till valkampanjarbetet. Damen fattade misstanke och ringde direkt efter samtalet upp Charlotte Klötz, ordförande för Folkpartiet i Nordanstig.

– Det var en mycket klok dam, som förstod att vi inte jobbade på det sättet. Vi skulle aldrig ringa upp okända människor och be om bidrag, säger Charlotte Klötz.

Hon menar att det kan vara bra att vara på sin vakt så här i valtider, och att man bör veta att finansiering till valkampanjer inte går till på det sättet. Vare sig det här var ett sätt att försöka sko sig på pensionärers godtrogenhet, eller att smutskasta Folkpartiets namn, tycker hon att det är upprörande.

– Man kan ju använda sig av vilken partitillhörighet som helst om man vill sätta det här i system. Får man en sådan här förfrågan på telefon tycker jag man ska ringa upp det parti det rör sig om direkt. Det är bra för oss att veta om sådant här pågår, säger Charlotte Klötz.

Mer läsning

Annons