Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pengar saknas till näringslivsarbete

Revisionsbyrån PwC har utvärderat Nordanstigs näringslivsorganisation. Kommunen behöver förbättra sitt näringslivsarbete inom flera områden.

Annons

Nordanstigs näringslivsorganisation bedrivs idag i Nordanstigs Utveckling. Uppdraget till PwC har varit att bland annat utvärdera hur organisationen fungerar och vad som behövs förbättras. Revisionsbyrån skulle också undersöka hur företagen ser på näringslivsorganisationen och i fall de får det stöd som de behöver. Byrån har bland andra intervjuat företagare, kommunstyrelsens ordförande och videordförande, kommunchefen och näringslivschefen. Budgeten för näringslivs- och turismorganisationen för 2011 är på drygt 2,6 miljoner kronor. Nordanstigs Utveckling har drygt 1,5 miljoner kronor av den budgeten. Varav drygt 1,2 miljoner kronor är personalkostnader för två årsarbetare.

– Uppdraget är för spretigt i förhållande till de resurser som finns, säger Anders Nordén, näringslivschef.

Han håller med utredningen om att näringslivsstrategin och verksamhetsplanen innehåller för många saker för att två medarbetare ska klara av att nå målen.

– Politikerna måste bestämma om de antingen ska fylla på med mer resurser eller ifall de ska smala av uppdraget, säger Anders Nordén.

Kommunstyrelsens arbetsutskott kommer utifrån rapporten bestämma hur kommunen ska gå vidare i sitt näringslivsarbete.

Mer läsning

Annons