Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På smakfull rundtur i Nordanstig

/

Gårdsförsäljning, fika och lokalt hantverk lockade Nordanstigsbor att åka kors och tvärs i kommunen på en matorienterad tur i landskapet.

– Det har gått väldigt bra för att ha varit ett sådant skitväder rent ut sagt, sade Elisabet Westrin, projektledare för evenemanget Gott och väl.

Annons

Gott och väl ska lyfta fram kända och okända entreprenörer och talanger i Nordanstig. Totalt trettio platser fanns att bocka av på en speciell karta. Hembygdsgårdar, restauranger, lokala hantverkare, tillverkare av lokala matprodukter, föreningar och organisationer – och inte minst fikaserveringar stod öppna för gästerna under helgen.

– På de ställen jag har varit har de sagt att det varit mycket folk - fler än förra året. Men visst påverkar vädret och flera försäljare fick flytta inomhus. Men jag är ändå mycket nöjd, sade Elisabet Westrin.

Regn och rusk ställde till vissa problem för arrangemanget och på flera håll lyste besökarna med sin frånvaro.

– Här har det nästan inte varit något folk alls. Jag tror det beror på vädret. Förra året var det nästan sommarväder och en massa folk, sade Arlindo Gomes på Kulturstjärnan i Gnarp.

Desto bättre drag var det inne i Jeanette Svalstedts chokladbutik i Bergsjö där hennes choklad gick åt som smör i solsken, berättar hon.

Bengt Synnebäck, från Harmånger, passade på att besöka flera av platserna under helgen.

– Jag ville ta tillfället i akt när de ordnar något sådant. Man upptäcker att det finns otroligt mycket hantverkare och försäljare i kommunen som man inte tänker på, sade han.

Mer läsning

Annons