Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Överhopad bygglovspersonal stänger

/
  • Genom att stänga ner en vecka hoppas Christina Englund att bygglovsavdelningen ska komma ifatt med handläggningen.

Mängden ärenden på plan- och byggenheten ökar markant i Nordanstig, och nu måste bygglovspersonalen jobba i kapp. Därför stängs bygglovsavdelningen en vecka.

Annons

Antalet bygganmälningar, strandskyddsdispens- och bygglovsansökningar hade vid halvårsskiftet ökat med 42 procent jämfört med samma tid i fjol. Dessutom finns för närvarande 57 pågående tillsynsärenden som rör ovårdade tomter, svartbyggen, skrotbilar med mera. Därför har plan- och byggenheten beslutat stänga bygglovsavdelningen en vecka.

– Vi har så många ärenden som ligger och väntar på handläggning, samtidigt som det fortsätter att komma nya ärenden, så bygglovshandläggare och byggnadsinspektör måste få en chans att vara ostörda och jobba i kapp, säger Christina Englund, stadsarkitekt i Nordanstig.

Bygglovsavdelningen måste enligt lag hålla handläggningstiderna – vilket är maximalt 10 veckor – och genom att stänga för besök och inkommande samtal hela vecka 35, hoppas bygglovsavdelningen de ska hinna handlägga ett antal ärenden.

– Det går att nå dem via mejl, och jag, liksom sekreterare Eva Lindström och assistenten Bobo Olsson finns här som vanligt, säger Christina Englund, som även lägger ut information på kommunens hemsida om saken.

Mer läsning

Annons