Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Över en miljon kronor till föreningar

Över en miljon kronor fördelas till föreningar i Nordanstig när de olika föreningsbidragen delas ut av utbildnings- och kulturnämnden.

Annons

Föreningar i Nordanstig har kunnat ansöka om olika bidrag till sina verksamheter, bland annat hyresbidrag, drift- och underhållsbidrag och anläggningsbidrag. Utbildnings- och kulturnämnden har tagit beslut om fördelningen av bidragen. Och nästan 1,1 miljon kronor fördelas på de olika bidragsposterna.

Sex föreningar delar på drygt 93 000 kronor i hyresbidrag för verksamhetsåret 2010. Bland annat får Bergsjö Atletklubb, Gnarps Schackklubb och Ilsbo Motorklubb hyresbidrag.

Utbildnings- och kulturnämnden beviljar totalt drygt 58 000 kronor i drift - och underhållsbidrag för 2011. Bland annat får Föreningen Bergsjögården, Norrfjärns IF och Smyrnaförsamlingen i Vattlång ta del av bidragen.

Sjutton föreningar i kommunen delar på nästan 420 000 kronor i anläggningsbidrag. Bland annat får Harmångers Ridklubb, Nordanstigs friidrottsklubb och Årskogens IK del av anläggningsbidragen.

Det lokala aktivitetsstödet för hösten 2010 betalas ut med 120 kronor per sammankomst. Totalt blir det drygt 394 000 kronor som delas av 34 föreningar.

Mer läsning

Annons