Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oroad men optimistisk Företagarförening

/
  • Ordförande i Företagarföreningen, Alf Bohlin, är oroad efter beskedet att Trima riskerar att försvinna från orten.

– Det är oroväckande om Trima försvinner från orten.

Det säger Alf Bohlin, ordförande i Företagarföreningen i Nordanstig, efter beskedet att en utredning pågår om Trimas framtid.

Annons

Ålö koncernen har tillsatt en utredning av Trimas framtid, som tidningen kunde berätta igår. Alternativen är att produktionen i Danmark flyttas till antingen Kina eller till Bergsjö.

– Vi behöver ha kvar Trima här på orten. Det är ett av våra största företag och det är många arbetstillfällen som försvinner om de måste lägga ned, säger Alf Bohlin, ordförande i Företagarföreningen.

Alf Bohlin vill ändå vara optimistisk och han har inte gett upp hoppet om att Trima blir kvar i Bergsjö. Enligt honom har företaget många fördelar som borde väga tungt i utredningen som nu pågår.

– Trima har en oerhört hög kvalité och företaget är enormt leveranssäkert. Jag tror inte man kommer kunna få lika stor säkerhet i leveranserna ifall man flyttar produktionen till Kina istället.

Men om beskedet blir att produktionen flyttas från Bergsjö måste Nordanstig vara på offensiven när det gäller att få hit nya företag, enligt Alf Bohlin.

– Vi måste fylla upp med annan verksamhet ifall Trima läggs ned. Det är stora och bra lokaler som inte kan stå tomma. Ett alternativ då är att använda lokalerna till ett industrihotell. Alla företag är på kostnadsjakt just nu, och det är relativt billigt att ha lokaler i Nordanstig fortfarande.

Trots rådande lågkonjunktur finns det företag som det börjar vända för.

– Jag hör fler och fler som får in nya beställningar. Det gäller att vi fortsätter att vara optimistiska, säger Alf Bohlin.

I början av december har Företagarföreningen styrelsemöte och de kommer då ta beslut hur de kommer agera i frågan.

– Vi kommer att diskutera frågan på styrelsemötet. Troligen kommer vi att lämna en skrivelse till Ålö koncernen.

 

 

 

Mer läsning

Annons