Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öppet kommunhus kan bli tradition

/
  • I receptionen tog Anna Wallberg och Monica Enros emot.
  • Gnarpsbon Elisabet Westrin hälsade på hos socialchef David Lindqvist och kommunchef Fredrik Pahlberg.
  • Aron Bergman trivs som praoelev hos kommunalrådet Monica Olsson, (S).
  • Poliserna Stefan Trönnhagen och Tomas Wiik fanns på plats.
  • Ett litet yrkesvalstest kunde man prova – det gjorde brandmännen Viktor Andersson, Anna och Egon Kardell och Erik Ekblom.
  • S-politiker från nämnder och utskott: Erik Eriksson Neu, Kent Hammarström, Åke Bertils, Sigbritt Persson och Carin Walldin.
  • Sven-Olov Bergman och ledningsutskottets ordförande Stig Eng, (C), pratar om ostkustbanans sträckning.
  • Karl Ove Ljunglöf visar stadsarkitekt Christina Englund intressanta platser.
  • Ekonomiavdelning ute och cyklar? Margareta Tamm Persson och Marianne Unborg tittar på Björn Hylenius – Malin Ruthström, omsorgschef, berättar om JBike Around.
  • Tjänstemän från Nordanstigs Bostäder och Mittsverige Vatten berättade om olika planer.

Närmare 70 intresserade och nyfikna Nordanstigsbor tog en tur till Bergsjö kommunhus då det var öppet hus för ett par veckor sedan. Nu finns planer på att göra detta till ett återkommande arrangemang.

Annons

I varenda korridor och hörna fanns kommunens tjänstemän och politiker, förhoppningsvis beredda att lyssna på medborgarna, när det lördagen den 7 november hölls öppet hus i kommunhuset .

Stadsarkitekt Christina Englund, som i samband med översiktsplanearbetet jobbar för att hitta intressanta platser i kommunen, fick tios av Karl Ove Ljunglöf, Hassela:

– Både Joris och Ersk Mats borde skyltas bättre, och att vägen från Jättendal till Hassela fortsätter mot Torpshammar, som är Sveriges geografiska mittpunkt, borde man sätta upp skyltar om.

Christina Englund, som nu jobbar vidare med den information hon fick under öppet hus, kommer att ta med bland annat Intressanta platser då hon och plan- och byggavdelningen framåt våren ska ut med en "byggvagn" i olika kommundelar – för att hålla dialog med kommuninvånarna.

Elisabet Westrin från Gnarp pratade näringslivsfrågor med David Lindqvist:

– Jag tycker det är intressant att man ska sätta samman ett kulturråd i kommunen, det behöver vi, säger Elisabet Westrin.

Nordanstigs kommunalråd och ordförande i kommunstyrelsen, Monica Olsson, (S), ser en klar potential i arrangemanget, som även diskuterades vid senaste sammanträdet i kommunstyrelsen.

– Vi kommer nog att göra detta vid fler tillfällen, det var så roligt att så många kom dit.

Mer läsning

Annons