Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omvårdnad på Hagängsgården kontrolleras

Socialstyrelsen följer upp tidigare inspektioner och anmälningar mot Hagängsgården i Harmånger. I början av september kommer Socialstyrelsen göra en inspektion på äldreboendet.

Annons

I mars 2010 genomförde Socialstyrelsen en inspektion på Hagängsgården med anledning av ett lex Maria ärende. Ärendet gällde då trycksårsbehandling, samverkan och samarbete på Hagängsgården. I augusti gjorde Socialstyrelsen ytterligare en inspektion för att kontrollera att de påpekade bristerna hade åtgärdats. Samtidigt kom det in en ny lex Mariaanmälan om brister i omvårdnaden som kontrollerades vid inspektionen.

Under tidigare utredningar har det framkommit att samverkan mellan omsorgspersonal och sjuksköterskor inte har fungerat under vissa perioder. Socialstyrelsen har sett allvarligt på bristerna och påpekat att samma brister uppmärksammats vid flera tillfällen. I de tidigare besluten framgår det att Socialstyrelsen kommer att följa det fortsatta patientsäkerhetsarbetet och kvalitetsarbetet på äldreboendet.

Den 8 september kommer Socialstyrelsen att göra en ny inspektion på Hagängsgården. Syftet är att följa upp tidigare inspektioner och att undersöka om påpekade brister har åtgärdats. Vid inspektionen kommer bland andra enhetschefen, sjuksköterskor och verksamhetschef intervjuvas. Socialstyrelsen vill också gärna träffa politiker från omsorgs- och lärandenämnden.

Socialstyrelsen vill vid inspektionen få en redovisning över bland annat vilka åtgärder som vidtagits för att riskbedömningar görs för att förebygga att patienter skadas och hur patienternas hälso- och sjukvård planeras, genomförs och följs upp.

Mer läsning

Annons