Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omsorgspersonal drillas i bemötande

/
  • De tror benhårt på projektet. Ann-Sofi Hoho från Strömsbruk, personlig assistent till en brukare, Margareta Karlsson, från Strömsbruk, undersköterska på Hagängsgården i Harmånger och Nina Persson, från Jättendal, arbetar i habiliteringsgruppen.

Omsorgspersonalen i Nordanstig genomför nu en offensiv för bättre bemötande.
Internt utbildade handledare kör studiecirklar på bred front efter nyår.

Annons

– Allmänt är vi kända för att ha ett bra bemötande till våra brukare och deras anhöriga här i Nordanstig. Men vi kan bli ännu bättre, tycker Ann-Sofi Hoho, Margareta Karlsson och Nina Persson.

Tillsammans med kollegorna Yvonne Kardell, Jättendal och Monica Olsson, Gnarp, charmade de ledamöterna i kommunfullmäktige genom att presentera projektet i musikalisk tappning.

De sjöng en nyskriven låt om just bemötande i vården och omsorgen. Textförfattare och kompositören heter Olle Hillström från Hudiksvall.

– Det var han som ledde tredagarskurserna på Bergsjögården. Den kördes i två omgångar så nu är vi 24 stycken som är beredda att föra kunskaperna vidare, säger den entusiastiska trion Ann-Sofi, Margareta och Nina.

Det fina i kråksången är att alla yrkeskategorier omfattas av utbildningen. Vare sig de är ute på fältet, befinner sig inne på boenden, arbetar ensamma, i grupper eller på avdelningar. Det är en styrka menar de tre handledarna.

Mer läsning

Annons