Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Också M hoppar av valdebatt

/
  • Debattinbjudan från Folkparitets innertrio i Nordanstig, Stefan Haglund, Charlotte Klötz och Ove Wallberg, möttes inte av entusiasm av politiska motståndare

Det kan bli glest med politiker i den lokala valdebatten på Backens skola i Harmånger.
Först tackade S nej. Nu backar också M ur.
– Vi ställer inte in, betygar Stefan Haglund hos arrangerande Folkpartiet.

Annons

Av sju inbjudna partier har tre lämnat klartecken. Kristdemokraternas Maria Karström svarade omgående ja liksom Jan-Ola Hall i Sverigedemokraterna. Centern meddelar att de kommer att närvara.

– Vi blir två stycken från Nordanstigscentern. Vem som gör mig sällskap är ännu inte klart, säger kommunalrådet Stig Eng

Moderaternas gruppledare Kalle Kjellin betonar i sitt nekande svar att inbjudan är noga övervägd. Men att man tackar nej eftersom den planerade debatten uppfattas som en punkt i Folkpartiets eget valarbete. M vill att en debatt organiseras av en opolitisk organisation.

Kajsa Gladh, s fjärde namn på Moderaternas ungdomslista, delar Kalle Kjellins uppfattning. Att återigen börja diskutera Backens skola känns henne främmande.

Inte heller för Centerpartiet var det självklart att acceptera inbjudan. Meningsbrytningarna var många vid styrelsemötet.

Stefan Haglund i FP förstår inte den uppblossade kritiken mot initiativet och upplägget.

– Neutrale debattkoordinatorn Sven Norman är i sig en garant för att debatten leds objektivt.

Mer läsning

Annons