Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt gymnasium om C vinner valet

/

Får Centerpartiet i Nordanstig majoritet efter höstens kommunval vill de arbeta för att etablera ett praktiskt gymnasium i Harmånger.

– Det kommer bli stora lokaler som vi kan använda efter Backens skola, säger Stig Eng, förstanamnet på Centerpartiets valsedel.

Annons

Centerpartiets tre toppnamn presenterar ett valprogram där livskvalitén sätts i fokus. Bättre skola, minska energiåtgången i kommunala lokaler för att värna om miljön och ekonomin samt använda mer närproducerad mat är några av punkterna i partiets valprogram.

Partiets största punkt i valprogrammet är att etablera ett praktiskt gymnasium i Harmånger under den kommande mandatperioden.

– Vi vill ge större möjligheter för elever att även lära sig praktiskt, säger Yvonne Kardell, andra namnet på partiets lista.

Sven-Åke Eriksson, tredje namnet, sitter i dag som ordförande i omsorgs- och lärandenämnden. Han vill se att dagligverksamheten på Backens skola kan samarbeta med ett framtida gymnasium i Harmånger.

– Det finns gott om plats för båda verksamheterna. Och det är viktigt att dagligverksamheten blir en naturlig del och att den kan vara med i den vanliga verksamheten.

Gymnasiet ska vara av praktisk karaktär med speciella inriktningar inom ett par områden. Centerpartiets tanke är att gymnasiet ska ha ett nära samarbete med företagare och att elever ska kunna få gå som lärlingar.

Inom skolverksamheten vill partiet fortsätta satsa på familjeklasser och lyfta in föräldrarnas roll mer.

– Vi vill få bättre resultat i skolan och vi tror att det är viktigt att föräldrar och skola kan arbeta nära i hop, säger Stig Eng.

Läs mer om Centerpartiets valprogram i måndagens Hudiksvalls Tidning.

Mer läsning

Annons