Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt förslag för Hasselakåren

/

Räddningstjänsten i Hassela ska ha full styrka under de månader som är högsäsong för Hassela Ski Resort. Det förslaget diskuterades på ett samrådsmöte under onsdagen.

Annons

Under hösten togs beslutet att dra ned på kårstyrkan i Hassela. I dagsläget är det en förman och fyra brandmän som arbetar på varje skift. Besparingsförslaget innebär att det blir en förman och tre brandmän på varje skift i stället. Och besparingskravet skulle innebära att Hasselakåren inte får rökdyka, då de endast blir tre brandmän på plats.

– Vi från kommunens sida är inte nöjda med beslutet att dra ned på styrkan i Hassela. Därför är det nödvändigt att vi fortsätter att diskutera det här beslutet, säger Stig Eng (C), kommunalråd.

Norrhälsinge räddningstjänst måste spara pengar, därav minskningen av brandmän i Hassela. När det efter budgetbehandlingen i Hudiksvall stod klart att räddningstjänsten i Friggesund fick behålla sin styrka reagerade kommunalrådet Stig Eng.

– Vi har en gemensam räddningsorganisation med Hudiksvalls kommun. Och då tycker jag att man delar på indragningarna, säger Stig Eng.

Nu väntar fortsatta diskussioner för en lösning för Hasselakåren.

– Vi kommer fortsätta att diskutera hur vi bäst löser bemanningen. Vi kommer även diskutera mellan kommunledningarna hur beslutet har fattats i nämnden från början, säger Stig Eng.

Mer läsning

Annons