Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nykter skolfest för högstadieungdomar

/
  • Jenny Westin, Mimmi Ingelman-Åslund, Johanna Sundin och Ida Snell ser framemot avslutningskvällen på Bergsjö parken.

Ett nyktert alternativ till skolavslutningsfest erbjuds högstadieungdomarna i Nordanstig.
– Det är roligt att vi får något eget, säger Jenny Westin som ska sluta årskurs åtta.

Annons

Avslutningskvällen på Bergsjö parken kommer att erbjuda livemusik och andra aktiviteter för ungdomarna. Skolrådet, Bilda och Nordanstigs Ungdomsråd står som huvudarrangörer till kvällen.

– Jag tror att det är viktigt att ungdomarna får möjlighet att göra ett aktivt val och välja bort alkohol. De som väljer att inte dricka en sådan här kväll ska också få möjlighet att göra något roligt, säger Kristina Källström-Gernes, ungdomssamordnare.

Skolan i Bergsjö ställer upp med kostnaden för bussar till och från Bergsjöparken till de orter där den vanliga tidtabellen inte går under kvällen.

– Jag tror och hoppas att det kommer att komma mycket folk. Jag tror att många kommer komma tidigt under kvällen för att kolla vad det är för något och sedan kanske man går vidare någon annanstans, säger Jenny Westin.

– Jag tycker att det är bra att det tagits ett initiativ till en sådan här kväll. Vissa är så klart skeptiska till en nykter skolavslutning. Men jag tror att det är fler som kommer att komma dit än de som säger det nu, säger Mimmi Ingelman-Åslund, ordförande i elevrådet på Bergsjö skola.

Mer läsning

Annons