Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyhetschef från Hälsingetidningar blir kommunal chef: "Spännande att titta in bakom planket"

/
  • Nu byter Lars Larsson sida, från att vara den som granskar kommunal organisation, till att bli en del av den.

Efter drygt två månaders process har Nordanstigs kommun funnit en kommunikationschef bland de 13 personer som sökte tjänsten.

Annons

I tisdags undertecknade en person som är välkänd för läsarna på helahälsingland.se sitt nya anställningskontrakt: Lars Larsson, tidigare reporter och nyhetschef på Hudiksvalls Tidning. Han var en av de 13 personerna som sökte tjänsten då den annonserades ut vid nyår.

Kommunchef Fredrik Pahlberg är nöjd – han anser att man funnit en person med den profil som efterfrågas i organisationen. Själv tycker den tillträdande chefen att det ska bli spännande:

– Jag har jobbat 20 år på Hälsingetidningar och gjort det mesta. Jag är sugen på att prova något nytt, och det är rätt tid nu, säger Lars Larsson.

Hans tjänst är placerad på kansli- och kommunikationsenheten, som den senaste tiden genomgått en tämligen omfattande nedbantning på personalsidan , från att 2015 ha omfattat drygt åtta tjänster, är man nu nere på ungefär hälften, som en del i det besparingsarbete som pågår.

Lars Larsson har lång erfarenhet av att som reporter granska politiskt styrda organisationer och känner till processen väl, och han ser inget problem med att byta sida:

– Efter att ha bevakat kommuner i 20 år är det klart det är spännande att titta in "bakom planket".

Vad vet du om Nordanstig?

– En känsla jag har är att det finns ett driv och en vilja bland Nordanstigsborna att göra bättre, och en förmåga att ta tag i saker.

Som vad då?

– Företagande, kultur... Det finns många goda idéer i Nordanstig som jag uppfattar det.

Flera av Nordanstigs chefstjänstemän bor på annan ort – flyttar du hit?

– Nej, jag inga planer på att bosätta mig på orten. Men både jag och min sambo är förtjusta i Nordanstigs kustmiljö, så det kan bli ett fritidshus här.

Kommunen är inne i en besparingsprocess, medborgarnas förtroende är lågt, hur kan du påverka detta?

– Jag har inget intresse av att diskutera det som varit. Min roll är att arbeta för en korrekt och relevant information från kommunens verksamheter och ut till medborgarna och till kommunens anställda.

Du tillträder redan nu på måndag den 21 mars – hur känns det?

– Det kommer att bli många nya ansikten, och första tiden handlar om att lära sig den kommunala atmosfären, men sammantaget ska det bli jättekul.

Mer läsning

Annons