Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny succé för musikparty i smedjan

/
  • Musikkvällarna i spiksmedjan håller publikgreppet . På Dereborns  premiärkväll trängdes 120 diggare i och utanför spiksmedjan,
  • Det har gått ett tag sedan Mikael Rickfors sopade schlagerbanan med låten Vingar. Men artisten bakom kan fortfarande ladda om när han  står på scenen.
  • Idde Schultz är både sångerska och gitarrist. Hon var trots sin långa erfarenhet en ny bekantskap för flera som  mött upp i Gränsfors.
  • Sulo Karlsson från Katrineholm hade tillfälligt bytt ut sina Diamond Dogs när han framträdde i Gränsfors.

Ny succé för Dereborns rockparty i gamla spiksmedjan.
Varken fotbollssemifinalen, allsången på Skansen eller värste konkurrenten Sigge Hill kunde hämma publikintrsset.

Annons

Johan Dereborns husband, döpt till Smedsgubbarna av Mikael Rickfors, innehåller Per Engman, Erik Brodén och Pelle Lindholm. De har inga problem att få upp trycket.

Den gamla bruksbyggnaden förvandlas till en intim konsertlokal varje tisdagskväll under högsommaren. .

Förutom husbandet annonseras inte vilka artister som anländer under kvällen.

Den första laguppställningen sommaren 2010 gick inte av för hackor. Rock - och soullegendaren Mikael Rickfors, 61 år, kunde luta sig tillbaka på två drivna försångare i Idde Schultz, 46 år, och Sören "Sulo" Karlsson, 40 år. Den sistnämnde är en flitig låtskrivare och producent som just nu ingår i Dereborns musikstudiostall.

– Började turnerade med syrran Irma Schultz i bandet Zzzang Tumb för jättelänge sedan, berättar Idde Schultz. Senare blev hon en viktig länk i Stockholmsbandet Docenterna.

Mikael Rickfors hänger sig kvar i branschen. Han är väl inte hetast men den publik han en gång erövrat är trogen honom. Han drog ett par repor från sina före detta hemvister, Hollies tidigt 70 -tal och och Grymlings tidigt 90 - tal. Och givetvis en shuffle i klassisk Rickforstappning.

Mer läsning

Annons