Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny, strålande luciatradition i Bergsjö kyrka

/
  • Årets lucia i Bergsjö, Emma Flodin, skred in med tärnor och stjärngosse.
  • Leo Jansson och Tindra Erixon var på plats för att se luciatåget.
  • Birgitta Myrgren välkomnade alla.
  • Charles Liljedahl har repeterat med lucian och hennes följe.
  • Vad vore luciatåget utan S:t Staffan? Årets stjärngosse heter Isac Erixon.
  • Årets lucia, Emma Flodin, lottades fram.

Efter ett års bortavaro återvände lucian med sitt följe i år till Bergsjö kyrka, där en ivrigt väntande skara bänkat sig för att se och höra luciatåget.

Annons

Bergsjö Lions har i år inlett ett samarbete med Bergsjö skola och Bergsjö församling för att få en luciatablå på plats. Och resultatet, som kunde avnjutas på fredagskvällen den 11 december, var mycket lyckat.

Lucian, Emma Flodin, med tärnorna Signe och Ellen Sköldunger, Stina Eriksson, Tea Larsson, Matilda Westman, Elsa Grandin, Signe Fröjd och Angelica Skoog, samt stjärngossen Isac Erixon, gjorde ingen besviken.

De sjöng alla de traditionella julsångerna, inte bara två varianter av Luciasången, utan även När det lider mot jul, Betlehems stjärna och Jul, jul, strålande jul. Även mer profana julsånger som Låt mig få tända ett ljus och Julen är här, rymdes i programmet.

Lions luciaansvariga Birgitta Myrgren hälsa alla välkomna, och ackompanjerade gjorde kantor Charles Liljedahl, tillsammans med Thang Naulak. Erika Svensk var sångstöd, Malin Pålbrant svarade för ljud och ljus, och att alla hade ett strålande vitt lucialinne var dräktansvariga Karin Wigges förtjänst.

Komminister Kajsa Berg höll en kort betraktelse över den sammansatta luciatraditionens olika delar, och en kollekt till förmån för Lions kampanj De glömda barnen i Syrien och deras grannländer, samlades in.

Mer läsning