Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Nu ska det byggas" lovar Nordanstigs kommunalråd Monica Olsson

/
  • Fullmäktigeordförande Stig Jonsson, (S), lade sista lappen i voteringsurnan.

Konkreta planer och strategier efterlystes då Petra Modée debatterade framtiden med Monica Olsson. Ett konkret förslag är att nu ska det byggas i kommunen.

Annons

Då fullmäktige återsamlades efter två månaders uppehåll inleddes kvällen med att Agneta Iveslätt Boman – som varit starkt kritisk till kommunens omsorgspolitik – ställde frågor rörande de äldres situation. Bland annat oroar hon sig över konsekvensen av Björkbackens stängning:

– Det råder en tystnadskultur. Personal och anhöriga, nattpatrull och hemtjänst vågar inte säga något. Tro mig, det råder misär i många hem, det gjorde det inte för några år sedan, hur många här bryr sig?

Läs även direktrapporteringen från sammanträdet här .

Åke Bertils, (S), omsorgsutskottets ordförande, hade ingen kommentar, det hade dock V-ledamoten Ulrika Jonsäll, och kommunstyrelsens ordförande, KSO, Monica Olsson, (S), som båda poängterade att detta var allvarliga anklagelser:

– Alla har rätt att säga vad man vill, utan repressalier. Är det så måste vi ta tag i det. Det får inte förekomma, sa Monica Olsson. Hon hade för övrigt en intensiv kväll med många turer till talarstolen. Tor Tolander, (M), efterlyste ansvar och tydlighet kring chefskap och rutiner:

– Vi skjuter från höften och försöker driva verksamheten samtidigt som vi fattar beslut, anser Tolander.

Per-Ola Wadin, (L), efterfrågade informationsträffar för alla partiföreträdare, då inte alla har representation i KS, och här lovade Monica Olsson bättring.

Bente Sandström, chef för integrations- och arbetsmarknadsenheten informerade om aktuellt läge i fråga om flyktingmottagning, där kommunen nu ska ta emot fler ensamkommande, men möjligen färre flyktingar med uppehållstillstånd.

Ledamöterna klubbade övertagandet av äldreboendet Bergesta, där kommunen ska ta upp lån på 20 miljoner.

Petra Modée, (V), interpellerade om hur KSO ser på kommunens framtid . Företrädare från flera partier efterlyste såväl planer och strategier som konkreta förslag på bostadsbyggande och kollektivtrafik.

Monica Olsson hävdade att både pågående diskussioner och planer finns för att få fler invånare:

– Naturligtvis ska en lokal utvecklingsstrategi tas fram. Allting blir en lek med ord, sa Monica Olsson, som bokstavligt slog näven i bordet och lovade att nu ska det börja byggas i Nordanstig, ett uttalande som resulterade i en blygsam applåd.

Efter ytterligare debatt och sluten votering fastslog även fullmäktige att Natrix Öjemark, (C), och Rickard Lindberg, (S), tar plats i Fiberstadens styrelse, där antalet platser utökas på initiativ från Hudiksvalls kommun. Fredrik Hassel, (MP), blir ersättare.

Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning

Annons