Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nostalgi bland gamla prylar

/

Ta en kaffe i det lilla 50-tals köket, passa på att tanka mopeden på Harmångers egen mack eller hälsa på i barnen skola. På söndag invigs nostalgiutställningen på VMK-logen i Harmånger.

Annons

– Alla vi i klubben samlar på en massa saker, vi hamstrar prylar. Vi har inte bara en moped hemma utan flera. Och det sprider sig till andra prylar. Det kan vara bra att ha någon gång i framtiden, därför kan man inte bara slänga saker, säger Per Nordell, ordförande i mopedklubben VMK.

På logen iordningsställs nu det sista innan utställningen öppnar på söndag. Man tas med tillbaka till någon gång under 50-talet. Kaffet är färdigt i köket med 50-tals känsla, sängen i pojkrummet är bäddad, skolbänkarna står uppradade och de gamla böckerna ligger framme på katedern framför den svarta tavlan.

– Harmånger har snart ingen egen skola så då tyckte det bra att vi tog med skolan i ett av rummen här på utställningen. På utställningen ha Harmånger även en egen mack, berättar Per Nordell.

Medlemmarna i föreningen har plockat med sig sina prylar hemifrån, det har lånats in prylar och föreningen har även köpt in en del saker för utställningen. Stora delar av bensinstationen har bland annat köpts in från Jämtland.

I samband med Harmångersveckan nästa vecka kommer utställningen hålla öppet. Två gånger tidigare har klubben arrangerat nostalgiutställningar. Och då var intresset stort bland besökarna.

– Ett av åren ställde vi ut i konsthallen i Bergsjö. Jag tror att vi hade besöksrekord då. Vi fick även ett kulturpris efter den utställningen, säger Per Nordell.

I de olika rummen trängs möblerna som till största delen kommer från 1950-talet. I vardagsrummet står en tv och en radio som återigen har blivit populära i dag.

– Det är väldigt mycket nostalgi över allting här. Och folk står nästan och dreglar över till exempel radion och tv här, säger Per Nordell.

Mer läsning

Annons