Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nordanstigs lucia utsedd

/
  • Lovisa Mickelsson från Vattrång har lottats till Nordanstigs lucia 2011.
  • Astrid Amrén, Jan Ericsson och Karin Wigge från Lions Club Bergsjö och Nordanstigs lucia Lovisa Mickelsson.

Lovisa Mickelsson från Vattrång har lottats fram till Nordanstigs lucia.
– Det känns väldigt roligt att få representera Nordanstig som lucia, säger hon.

Annons

Lions Club i Bergsjö har återupptagit sin tradition med lucia i kommunen. Senast det kröntes en lucia för hela kommunen var 2005. Lions Club har tillsammans med flera samarbetspartner tagit fram sju kandidater som kommer att sprida julstämning runt om i kommunen.

– Vi hoppas att den här traditionen kommer att fortsätta nu och att vi kan utveckla det till nästa år, säger Astrid Amrén från Lions Club Bergsjö.

Lotten fick avgöra vilken av de sju kandidaterna som blir Nordanstigs lucia. Lotten föll till slut på Lovisa Mickelsson som är 20 år och kommer från Vattrång. Det var hennes granne som nominerade hon och hennes tvillingsyster till Nordanstigs lucia.

– Jag har alltid tyckt om att fira lucia och jag har alltid tyckt om att sjunga, berättar Lovisa Mickelsson.

Nu går den mesta tiden åt till de sju hästarna hemma i stallet som hon delar tillsammans med sin syster. Tidigare har hon sjungit i körer och spelat olika instrument. Nu passar hon på att sjunga under de sena ridturerna på kvällarna.

– När jag är ute och rider och det är mörkt ute så brukar jag passa på att sjunga. Och då tar jag i lite extra också, säger Lovisa Mickelsson.

På söndag kommer hon att krönas till lucia i Bergsjö kyrka. Innan dess kommer lucia och tärnor att besöka äldreboenden i kommunen.

– Jag tycker att det ska bli roligt att sjunga för de äldre, det känns som om de verkligen uppskattar det. Luciafirandet är något som de är uppväxta med, vi har kanske mer sett det på tv, säger Lovisa Mickelsson.

Alla bidrag som Lions får in under luciafirande skänks till Lions Cancerforskningsfond vid det Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Mer läsning

Annons