Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nordanstigs kommun söker lärarvikarier: "Främst är det förskola och fritids som saknar vikarier"

/
  • Rektor Eva Klang hoppas finna människor som vill vikariera i skolan.

Vill du jobba som vikarie inom förskola, skola och förskola? undrar Nordanstigs kommun, som i lärarbristens tid bjuder in till ännu en informationsträff för vikariatsintresserade.

Annons

Att hitta personer som vill bli lärarvikarier i förskola, skola och fritidshem är inte alltid så enkelt, så att bjuda in till informationsmöten har visat sig vara ett lyckat koncept i Nordanstig.

– Vi har haft marknadsförings-, välkomst- och introduktionsträffar varje läsår i kommunen . Det har gett bra resultat – främst med nya vikarier till förskolan men även en och annan till grundskolan, säger Bergsjö skolas rektor, Eva Klang, som hoppas intresserade vill komma till Bergsjö skolas matsal den 15 februari.

Soppa, bröd och information står på menyn, och vill man vara med bör man anmäla intresse till Christina Myhrer, skolskjutshandläggare, senast den 12 februari.

Hur ont om vikarier är det?

– Enligt vad jag hört av mina rektorskollegor är det svårt att vid behov hitta korttidsvikarier i skolan, men främst är det förskola och fritids som saknar vikarier.

Finns det några som utbildar sig till lärare sedan de kommit in som vikarier?

– Jadå, visst händer det. På högstadiet finns två personer som började som vikarier, som nu läser till lärare samtidigt som de arbetar här. Vi har även en ung vikarie som ska söka lärarutbildningen till hösten, och en äldre man som var med på förra träffen och nu arbetar som vikarie. Jättekul!

Är det några särskilda behörigheter ni söker till Nordanstigs skolor just nu?

– Nordanstigs kommun söker lärare i alla stadier och ett större antal i organisationen för nyanlända. Lärare med behörighet i Svenska 2 är mycket efterfrågade.

– Vi behöver lyfta yrket som sådant och är jätteglada över att Bergsjö blev övningsskoleområde och ska samarbeta med Mittuniversitetet, och i vår börjar ta emot lärarstuderande på praktik.

Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning

Annons