Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nordanstig satsar på Kulturbanken

Nordanstigs kulturutövare ska kartläggas genom att en kulturbank ska etableras i kommunen. Projektet kommer att genomföras i samarbete med Hudiksvalls kommun som sedan tidigare har dragit igång projektet.

Annons

– Det här känns jätte roligt. Vi kommer kunna bygga en modell och se hur vi kan stötta kulturlivet och hur vi kan samarbeta mellan kultur- och näringsliv, säger Ann-Kristine Elfvendal, förvaltningschef.

Till en början ska kommunens kulturutövare och kulturella branscher kartläggas. Kulturbanken ska i förlängningen kunna skapa alternativ till befintliga stödformer och underlätta för att arbeta med kulturen över kommungränserna. Uppdraget är att långsiktigt stärka, utveckla och synliggöra de kreativa krafterna inom kommunen. En konkret uppgift är att ta initiativ till ett nätverk som ska kunna stödja kulturlivet och det kulturella företagandet.

– Vi kan tänka mycket mer gemensamt mellan de båda kommunerna genom det här samarbetet. Kulturen ska vara gränsöverskridande, säger Ann-Kristine Elfvendal.

Projektets förhoppningar är att skapa förutsättningar för att kulturlivet ska kunna utvecklas och att medborgarna ska kunna ta del av den kultur som erbjuds. I projektet kommer det även göras en kartläggning av medborgarnas upplevelser av och synpunkter på kulturens roll. Projektet ska pågå till nästa sommar.

Mer läsning

Annons