Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nordanstig mister två chefer till

/
  • Personalstrategen Mats Dahl, 59 år, har hållit en diskret profil utåt. Bedöms som ytterst effektiv och målmedveten  i arbetet inåt i staben. Säkert är det flera av de 900 kommunanställda som ännu inte har riktigt  kläm på vem han är.
  • Rektorn Ulla Winza, 56 år, startade  i lite psykologiskt motlut. Men blev snabbt accepterad och omtyckt av underlydande. På ett drygt år hade hon lärt känna alla barn och deras föräldrar. Är ständigt ute bland sina medarbetare och nöter inte kontorsstolen.

Ytterligare två chefer lämnar sina anställningar i Nordanstigs kommun.
Nye personalchefen Mats Dahl hann knappt bli varm i kläderna förrän han städar skrivbordet.
Hustrun Ulla Winza, rektor i Bergsjö/Ilsbo, gör samma sak.

Annons

– Det ligger familjeskäl bakom beslutet. Vi flyttar söderut. Precisare än så blir jag inte, kommenterar han uppsägningen.

November 2008 kom Mats Dahl från södra Skåne till Nordanstig. Han arbetade med personal - och ledarskapsfrågor i Lunds kommun men de bodde i Ystad. Vid sidan av den offentliga tjänsten drev han tillsammans med Ulla Winza en konsultfirma registrerad 2003.

Men det är inte det egna firman som blir parets framtida försörjning. De återvänder inte till idyllen och hamnstaden Ystad.

– Vi bosätter oss i sydöstra Sverige. Det blir Karlskrona i fortsättningen.

Det är inte bara världsarvs- och örlogsstaden i Blekinge som lockar utan ännu ett nytt chefsjobb i offentlig förvaltning. Mats Dahl kommer att ingå i ledningsstaben på skolkontoret i Karlskrona kommun.

Sejouren i norra Hälsingland nådde inte ens två år.

Genom Mats Dahls beslut mister Nordanstigs kommun också en av sina nyanställda rektorer. Ulla Winza, 56 år, gör sin man sällskap till Karlskrona. Även hon har ett nytt jobb inom skolvärlden som väntar på henne efter flytten i september/oktober.

Mer läsning

Annons