Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nordanstig har fått sin första etanolpump

/
  • I fredags fick Nordanstig sin första etanolpump installerad hos Statoil i Gnarp. – Det är mer service åt kunderna, säger en nöjd stationschef Mats Frengen.

På Statoilmacken i Gnarp är det nu möjligt att tanka E85. Det är den enda bensinstationen i Nordanstig som erbjuder miljövänligt drivmedel.

Annons

I fredags fick Nordanstig sin första etanolpump installerad hos Statoil i Gnarp.

– Det är mer service åt kunderna, säger en nöjd stationschef Mats Frengen.

Sedan pumpen är på plats har det gått åt cirka 600 liter E85, vilket betyder att ungefär 12 kunder har tankat det miljövänliga drivmedlet. Det verkar inte vara så mycket, men Mats Frengen tror att det inte är så känt än att man kan tanka etanol i Gnarp. På frågan om han tror att det kommer att bli fler kommuninvånare som satsar på miljöbilar i framtiden säger han:

– Det kan jag inte svara på, men alternativet finns nu. Kanske blir det fler, men jag tror att det mestadels kommer att vara bilister från E4:an som tankar E85.

Hans Jansson vid Nordanstigs kommun välkomnar möjligheten att kunna tanka etanol.

– Äntligen, säger jag, med stora bokstäver. Jag tror att Nordanstig är sist i Gävleborg. Vi har väntat på det här i flera år.

– Man får hoppas att etanolpriset är konkurrenskraftig. När etanolpriset höjdes med en krona sjönk försäljningen drastiskt, tilläger han.

Mer läsning

Annons