Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nordanstig förbättrar skolverksamheten och slipper dryga halvmiljonen i vite

/
  • Utbildningsutskottsordförande Erik Eriksson Neu, (S), är glad åt att Skolinspektionen avslutar tillsynsärendet.

Förra året gav Skolinspektionen Nordanstigs kommun underkänt inom sju olika områden. Ett intensivt arbete inleddes och nu ger Inspektionen klartecken, det blir inget vite.

Annons

Trots tidigare års påpekanden syntes ingen bättring, och i fjol resulterade kvalitetsbristerna i Nordanstigs skolverksamhet ett vitesföreläggande på 600 000 om inte kommunen senast 2 november 2015 kommit till rätta med brister inom sju olika områden.

Intensiva insatser såsom utbildning av berörda politiker, analyser, översyn och utvecklingsarbete där även lärarnas kompetensutveckling ingår, har pågått och nu avslutar Skolinspektionen tillsynen.

Läs mer om insatserna här .

– Vi bedömer att ni har kommit en bra bit på väg mot ett fungerande kvalitetsarbete på politikernivå och att ni kan permanenta det med ett fortsatt ihärdigt arbete, skriver Lotta Hedén, Undervisningsråd Tillsyn och kvalitetsgranskning i ett meddelande där Inspektionen sammanställt sin syn på insatserna.

Beskedet välkomnas, inte minst av utbildningsutskottets ordförande, Erik Eriksson Neu, (S):

– Vi är absolut inte färdiga, det här arbetet måste fortsätta och verksamheten är också på tårna, alla känner sig delaktiga och det är positivt för Nordanstigs skolutveckling. Men det känns väldigt positivt att vi i utskottet, kommunstyrelsen och verksamheten hittat ett samarbete, och att vi är på rätt väg.

Nämn något ni gjort för att nå så här långt?

– Bland annat har ett årshjul utarbetats, med en månadsvis uppföljning av exempelvis elevernas måluppfyllelse och betygsstatistik, liksom att lärarbehörighet ska följas upp. Det handlar om att få en kontinuitet i skolfrågorna och nu är vi på rätt väg.

Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning

Annons